15 SEO-tips voor beginners die je website zal laten stijgen in 2020

Welkom in de wereld van zoekmachineoptimalisatie (SEO)!

Als SEO-beginner kan het voelen alsof je enorm veel moet leren, vooral wanneer het algoritme van Google meer dan 200 rankingfactoren gebruikt om content te rangschikken. Door je te concentreren op de basis van SEO, kun je een sterke basis opbouwen om jou bedrijf te laten groeien.

Wil jij een 30 dagen seo check incl marketing advies? Bekijk onze pagina voor meer informatie.

Ga aan de slag met het leren van de grondbeginselen van SEO met deze 15 SEO-tips voor beginners.

1. Claim (en voltooi) uw Google Mijn Bedrijf-profiel

Voordat u begint met het onderzoeken van zoekwoorden of het schrijven van titeltags, begint u met Google Mijn Bedrijf. Google Mijn Bedrijf is een gratis openbaar profiel die wordt weergegeven in relevante zoekresultaten op Google. U heeft waarschijnlijk Google Mijn Bedrijf-profielen gezien bij het onderzoeken van een merk, het zoeken naar een eetgelegenheid of het vinden van een routebeschrijving naar een specifieke locatie. Als u uw Google Mijn Bedrijf-vermelding claimt (of maakt), kunt u zowel Google als gebruikers onmiddellijke informatie over uw bedrijf verstrekken. Het is ook snel en gemakkelijk om uw account te claimen, dus maak dit een van uw eerste SEO-taken. Zodra u eigenaar bent van uw profiel, optimaliseert u het door de volgende informatie toe te voegen: Naam, adres en telefoonnummer (NAP) Werk uren Website URL Relevante categorieën, zoals ‘Restaurant’ Korte beschrijving van wat uw bedrijf doet en waarom het uniek is Foto’s Als u aankomende evenementen heeft, kunt u deze ook toevoegen aan uw Google Mijn Bedrijf-profiel. Blijf actief voor de beste resultaten met Google Mijn Bedrijf. Reageer op gebruikersrecensies, deel berichten over bedrijfsgebeurtenissen en -aanbiedingen, maak sms-berichten mogelijk, werk openingstijden bij voor vakanties en meer.

2. Target op long-tail zoekwoorden vs short-tail zoekwoorden

Sleutelwoorden zijn een essentieel onderdeel van zoekmachineoptimalisatie. Als je wil dat mensen jouw website vinden (en als je wilt dat de inhoud in de zoekresultaten wordt gerangschikt), moet je relevante zoekwoorden vinden, de zoekintentie bepalen van gebruikers die op die zoekwoorden zoeken en deze opnemen in uw metatags en inhoud. Voordat u zoekwoorden gaat onderzoeken, is het essentieel om het verschil tussen long-tail en short-tail te bekijken:

  • Long-tail zoekwoorden: Een long-tail zoekwoord bestaat uit drie tot vier woorden, zoals ‘ hoe rol je sushi’ .
  • Short-tail keywords: Een short-tail keyword is één tot twee woorden, zoals ‘ sushi rolls’ .

Als u SEO voor een website start , wilt u uw zoekwoordonderzoek richten op long-tail zoekwoorden. Een long-tail-zoekwoord (vanwege de lengte) heeft minder concurrentie dan een short-tail-zoekwoord, wat het rangschikken van uw inhoud gemakkelijker maakt. Je kunt op deze manier naar korte versus lange staart kijken:

Short-tail keywords zijn als atleten op Olympisch niveau , terwijl long-tail keywords als atleten op de middelbare school zijn . Als je je site niet hebt getraind of gebouwd op Olympisch niveau, zul je moeite hebben om bovenaan de zoekresultaten te komen. Op het niveau van de middelbare school heb je echter een uitstekend startpunt.

 

3. Begrijp de 3 verschillende zoekintenties

Naast long-tail en short-tail moet je ook rekening houden met de drie gebruikersintenties:

  • Navigatie: een persoon wil naar een specifieke website gaan, zoals Apple of Facebook.
  • Informatief: een persoon wil informatie over een onderwerp, zoals het rollen van sushi.
  • Transactional: een persoon wil een product kopen, zoals een sushi-roller.

Het is essentieel om deze intenties te begrijpen, omdat ze van invloed zijn op de zoekwoorden die u target. Een service- of productpagina moet bijvoorbeeld een transactietrefwoord targeten, terwijl een blogpost een informatief trefwoord moet targeten. Als u op Google zoekt naar potentiële zoekwoorden (voordat jij jouw inhoud schrijft en uw pagina’s optimaliseert), kunt u de zoekintentie bepalen aan de hand van de resultaten.

 

4. Onderzoek relevante zoekwoorden met de juiste tools

Als u eenmaal weet op welke zoekwoorden u zich moet concentreren, kunt u ze gaan onderzoeken met tools zoals:

Google Autocomplete

Google Zoekwoordplanner

Je hebt veel gratis opties als SEO-beginner, dus experimenteer om te zien welke je het leukst vindt. Wij gebruiken zelf een tool: Agencyanalytics Dit programma kunnen wij voor u 30 dagen gratis installeren. Agencyanalytics kan live zien wat uw huidige resultaat is in google en nog veel meer.

 

5. Kies voor elke pagina kern (en gerelateerde) zoekwoorden

Wanneer je begint met het optimaliseren van je website, begin je met het onderzoeken van kernzoekwoorden voor uw pagina’s. Als je bijvoorbeeld een informatieve pagina heeft over het rollen van sushi, kunt u ‘hoe rol je sushi’ je belangrijkste trefwoord maken vanwege het hoge zoekvolume. Naast een kernzoekwoord wil je ook twee tot drie gerelateerde zoekwoorden samenstellen. Je kunt deze zoekwoorden vinden met behulp van de hulpprogramma’s voor onderzoek naar zoekwoorden. Zodra je een lijst met relevante zoekwoorden hebt, kun je beginnen met het optimaliseren van de inhoud. Voor de beste ervaring maakt je een Google-spreadsheet en vermeldt jij de pagina’s, evenals de kern- en gerelateerde zoekwoorden. Deze blog kan dan dienen als een handige referentie voor jou en je team.

6. Optimaliseer uw titeltags – en maak ze pittig

Je title-tag is als die eerste ontmoeting met een nieuw iemand – het maakt een eerste (en blijvende) indruk. Die eerste indruk bepaalt ook of iemand op uw pagina zal klikken of die van iemand anders, daarom zijn informatieve, geoptimaliseerde en pittige titels een must.

Wat is een informatieve, geoptimaliseerde en pittige titel? Goede vraag.

  • Informatief: Je titel vat samen waar de pagina over gaat, en zonder clickbait-taal.
  • Geoptimaliseerd: Je titel gebruikt een kernzoekwoord en is 55 tekens of minder.
  • Pittig: Je titel maakt lezers enthousiast en nieuwsgierig naar uw pagina en de inhoud ervan.

Houd er rekening mee dat de titeltag in zoekresultaten wordt weergegeven, niet op uw pagina.

Als je wilt, kun je een andere titel op de pagina maken (via je H1-tag ) voor je inhoud.  Je kan bijvoorbeeld het titellabel ‘Hoe maak je je eigen sushi-broodjes (Infographic) | Alle recepten ‘, maar maak dan de H1,’ Hoe maak je sushi ‘.

Zorg er echter voor dat uw titeltag en H1 met elkaar coördineren.

Als gebruikers op uw site klikken maar vervolgens op een pagina terechtkomen met een titel die te ver verwijderd lijkt van uw title-tag, kaatsen ze terug naar de zoekresultaten. Door die actie lijkt het vanuit het perspectief van Google alsof de inhoud niet relevant is voor de gebruiker, wat kan leiden tot een lagere ranking.

7. Maak informatieve en geoptimaliseerde metabeschrijvingen

Als je door enkele SEO-beginnersgidsen hebt gebladerd, heb je waarschijnlijk gehoord van metabeschrijvingen , die onder titeltags in zoekresultaten verschijnen, en hoe ze niet als een rangordefactor dienen – in tegenstelling tot titeltags.

Dat betekent niet dat je metabeschrijvingen moet uitsluiten van je SEO-strategie.

Je wilt de zoekwoorden (en zelfs gerelateerde zoekwoorden) opnemen in de metabeschrijvingen vanwege gebruikers. Als iemand zoekt naar een trefwoord dat in je metabeschrijving voorkomt, zal Google dat trefwoord vet maken . Voor gebruikers kan dit ervoor zorgen dat uw pagina relevanter lijkt, wat kan resulteren in een klik.

Nu is het belangrijk om te weten dat Google uw metabeschrijving vaak zal herschrijven.

Zelfs als je een metabeschrijving schrijft die de inhoud samenvat en overeenkomt met de tekenlimieten van de metabeschrijving (150 tekens), kan Google toch besluiten om de metabeschrijving van jouw inhoud opnieuw te schrijven.

Dat is prima, het gebeurt.

Schrijf nog steeds een metabeschrijving, want als Google gebruik maakt van zijn eigen metabeschrijving, zal het jouw kern en misschien zelfs gerelateerde zoekwoorden vetgedrukt vertonen. Deze vetgedrukte zoekwoorden kunnen gebruikers helpen motiveren om op je site te klikken, wat een positief signaal naar Google kan sturen over de  inhoud en de relevantie ervan voor de zoekopdracht.

8. Gebruik trefwoorden in koppen en alinea’s

Nog een SEO-tip voor beginners die je moet weten! Voeg trefwoorden toe aan de kopjes en inhoud.

Hoewel Google graag niet op zoekwoorden vertrouwt, zijn ze een cruciaal onderdeel van het rankingalgoritme. Met trefwoorden kan Google bepalen of een stuk inhoud over een specifiek onderwerp of een bepaalde zoekopdracht gaat. Daarom moet je de inhoud (naast uw titeltags en metabeschrijvingen) in je zoekwoorden gebruiken.

Je wilt de kern- en gerelateerde zoekwoorden op twee plaatsen opnemen:

  • Koppen, zoals H1, H2s, H3s, enzovoort
  • Alinea’s, lijsten, tabellen, enzovoort

Je moet bijvoorbeeld, indien mogelijk, de kern zoekwoord opnemen in de eerste alinea. Als het gebruik van je zoekwoord op dat moment niet natuurlijk lijkt, gebruik dan het zoekwoord binnen de eerste 100 woorden van de inhoud.

Door de inhoud op te splitsen in afzonderlijke koppen met bijvoorbeeld H2-koppen, kun jij jouw inhoud optimaliseren en de gebruikerservaring van een bezoeker verbeteren. Een kop maakt het gemakkelijker voor gebruikers om te bladeren en te lezen. Het helpt ook webcrawlers, die zoekmachines helpen bij het indexeren van uw inhoud.

Afhankelijk van jouw gerelateerde zoekwoorden, kun jij ook koppen gebruiken om die zoekwoorden te targeten.

  • Hoe rol je sushi?
  • Hoe sushi te rollen
  • Hoe rol je futomaki?
  • Hoe futomaki te rollen
  • futomaki rollen

Met deze aanpak kan je de website optimaliseren voor bepaalde zoekwoorden. Gebruikers kunnen snel vinden wat ze nodig hebben op de pagina, waardoor ze eerder zullen blijven en minder snel zullen terugkeren naar de zoekresultaten – een positief signaal voor Google.

9. Schrijf eerst voor mensen, dan zoekmachines

Voor veel SEO-beginners is het verleidelijk om inhoud te maken en te schrijven voor zoekmachines in plaats van gebruikers. Deze aanpak kan resulteren in pagina’s met trefwoordzoekwoorden en titeltags, evenals een tone of voice die robotachtig of niet-vergelijkbaar lijkt voor gebruikers.

Zet je publiek voorop bij het maken en schrijven van je inhoud.

Denk na over wat ze zoeken, willen oplossen of leren met je gemaakte inhoud. Bedenk vervolgens hoe jij het leren, begrijpen of oplossen van het probleem nog eenvoudiger kunt maken met jouw inhoudsstructuur, pagina-ontwerp of multimedia.

Deze pagina gaat over het rollen van sushi. Hier worden afbeeldingen gebruikt om gebruikers te helpen leren.

Voorbeeld schrijven van schrijven voor gebruikers en optimaliseren voor SEO
Vanuit gebruikersperspectief is deze aanpak logisch.

Wat is een betere manier om sushi te leren rollen dan door een visuele gids te volgen? Als iemand zou proberen uit te leggen hoe sushi alleen door tekst kan worden gerold, zou dit het proces verwarrend maken en gebruikers bij elke stap onzeker en nerveus maken.

Schrijven voor je publiek is ook belangrijk omdat je via SEO hoopt inkomsten te verdienen. Je wilt dat gebruikers jou gaan vinden via zoeken, maar u moet hen ook overtuigen dat u de perfecte keuze bent via deze inhoud. Als je alleen voor zoekmachines schrijft, bedrieg je jezelf van echte leads en klanten.

Zet je publiek op de eerste plaats en zet je optimalisaties op de tweede plaats om de meeste waarde uit SEO te halen.

10. Optimaliseer inhoud voor aanbevolen fragmenten

Aanbevolen vragen/antwoorden verschijnen in 50% van de zoekresultaten , dus u wilt uw inhoud ervoor optimaliseren.

Als snelle opfrissing verschijnen aanbevolen antwoorden bovenaan geselecteerde zoekresultaten in de zogenaamde Position Zero . Deze positie plaats je boven elke andere pagina, waardoor uw site meer klikken en verkeer kan genereren.

Uitgelicht fragmentvoorbeeld voor SEO-beginners
Wanneer jij jouw kern- en gerelateerde zoekwoorden onderzoekt, kun je controleren of de zoekresultaten een “featured snippet” bevatten. Maak een notitie als ze dat doen. Op die manier kun je eraan denken om uw inhoud te optimaliseren voor dat aanbevolen fragment.

Start het claimen van aanbevolen snippets voor uw website met deze SEO tips voor beginners:

  • Beantwoord aanbevolen vragen met tabellen, lijsten of alinea’s van 46 tot 84 woorden
  • Vouw lijsten uit tot meer dan acht items (indien nuttig voor lezers) om klikken aan te moedigen
  • Maak tabellen met meer dan drie rijen (indien nuttig voor lezers) om klikken te genereren
  • Schrijf speciale koppen voor het beantwoorden van aanbevolen fragmenten, zoals ‘Is sushi gezond?’
  • Gebruik het kern- of gerelateerde zoekwoord dat het aanbevolen fragment als uw kop activeert

Houd er rekening mee dat de inhoud waarschijnlijk op pagina één moet worden gerangschikt om het aanbevolen fragment te worden. Hoewel het aanbevolen fragment soms naar een site op de tweede pagina met zoekresultaten gaat, is dit uiterst zeldzaam. De meeste aanbevolen fragmenten komen uit de top vijf pagina’s.

11. Ga je gang en link naar andere sites

Links zijn een cruciaal onderdeel van SEO – in feite zijn ze een van de belangrijkste rankingfactoren van Google .

De nadruk op links kan echter nieuwe SEO’s aarzelen om naar externe inhoud of sites te linken. Hoewel u niet wilt linken naar een concurrerende site of weg van uw site wilt linken op een product- of servicepagina, wilt u niet voorkomen dat u volledig naar externe sites linkt.

Voor Google zijn interne en externe links een teken van een gezonde en echte website.

Voorbeeld van externe koppeling voor SEO-beginnerstip
Voel je comfortabel bij het linken naar andere websites dan die van jezelf wanneer je informatieve inhoud schrijft voor je publiek. Gebruik links om een ​​back-up van je inhoud te maken en deze te verbeteren, bijvoorbeeld door een statistiek, studie, gids of ander ondersteunend stuk inhoud te delen.

Denk er bij het linken naar externe sites aan om gerenommeerde websites van hoge kwaliteit te kiezen.

Als jij je lezers naar een site stuurt die er schaduwachtig uitziet (of is), kan dit hun mening over je merk schaden. Het kan Google ook doen twijfelen aan de betrouwbaarheid van uw site. Houd je lezer en je merk veilig door alleen te linken naar websites die je graag naar uw oma stuurt om te bezoeken.

12. Ontwikkel langere inhoud

Herhaalde studies tonen aan dat langere inhoud, die gewoonlijk lange vorm wordt genoemd, beter presteert dan korte vorminhoud als het gaat om rankings en sociale aandelen. Dat is de reden waarom jij in je SEO-strategie rekening moet houden met (en waarschijnlijk ook) inhoud in lange vorm.

Ter referentie: inhoud met een lange vorm is 1200 woorden of meer en inhoud met een korte vorm is 500 tot 800 woorden .

Met lange inhoud (zoals deze blog) kun jij je gebruikers een complete gids voor een onderwerp geven.

Als je bezoekers bijvoorbeeld de soorten sushi onderzoeken, hebben ze waarschij.nlijk vervolgvragen die je kunt beantwoorden, zoals welke sushi het gezondst is, waar ze de verschillende soorten sushi kunnen vinden en hoeveel elk type kost.

Houd er rekening mee dat hoewel inhoud met een lange vorm de neiging heeft beter te presteren dan inhoud met een korte vorm, dat niet altijd het geval is. In sommige gevallen staat kortere inhoud bovenaan de zoekresultaten. Daarom moet u, voordat u uw inhoud schrijft, altijd naar de pagina’s met zoekresultaten van zoekmachines (SERP’s) kijken .

Denk eraan, schrijf eerst voor uw publiek en vervolgens voor SEO.

13. Neem zoekwoorden op in URL’s, maar houd URL’s kort

URL’s zijn een andere cruciale SEO-tip voor beginners.

Voor zoekmachines en gebruikers is het handig om een ​​korte, beschrijvende en georganiseerde URL te hebben. Dit soort URL biedt webcrawlers meer context als het gaat om uw inhoud en site-architectuur . Het helpt gebruikers ook te begrijpen waar ze zich op uw website bevinden.

Volg deze tips bij het maken van URL’s voor uw site :

  • Voeg uw kernwoord toe
  • Houd uw URL zo mogelijk bij maximaal vijf woorden
  • Gebruik koppeltekens (-) om woorden te scheiden
  • Zet uw URL in kleine letters
  • Vermijd apostrofs (‘) en hashtags (#)

Hieronder ziet u voorbeelden van goede en slechte URL’s:

 

ONGELDIGE URL GOEDE URL
voorbeeld.com/blog/12345.html example.com/blog/how-to-roll-sushi.html
example.com/sushi-rollers-2123123213.html voorbeeld.com/sushi-rollers.html
voorbeeld.com/blog/Types-of-Sushi.html example.com/blog/types-of-sushi.html

Het optimaliseren van uw URL’s kan een groot verschil maken in uw gebruikerservaring en zelfs in ranglijsten.

14. Breng nu een sitestructuur tot stand

Als het gaat om SEO-basis , is het essentieel om te praten over de sitestructuur .

Uw sitestructuur, ook wel informatiearchitectuur genoemd, verwijst naar hoe u uw website structureert en organiseert. Welke pagina’s komen bijvoorbeeld voor in de navigatie van uw site? Hoe organiseer je verschillende site-inhoud, zoals blogs, producten of bronnen? En hoe verhoudt al uw inhoud zich tot elkaar?

Het is veel om over na te denken, maar het is essentieel voor SEO.

Breadcrumb menu voorbeeld voor SEO beginners tip
Begin met brainstormen over hoe u uw site gaat structureren (of de structuur ervan zult herzien) met deze tips:

  • Bepaal de hiërarchie van uw website: uw hiërarchie verwijst naar de organisatie van uw site – beschouw het als een stamboom. Als uw startpagina de ouder is, heeft deze meerdere kinderen, zoals / products /, / about / of / blog /, en die kinderen hebben mogelijk kinderen, zoals / products / sushi-rollers /.
  • Stel uw koptekst- en voettekstpagina’s samen: een koptekst en voettekst van een website kunnen gebruikers en zoekmachines helpen bij het navigeren op uw site. U wilt beslissen welke pagina’s of paginalinks u op die twee elementen wilt opnemen. In de meeste gevallen zijn dit uw meest waardevolle pagina’s of sitegedeelten.
  • Ontwerp uw pagina’s met breadcrumb-menu’s: met een breadcrumb-menu kunnen gebruikers uw site gemakkelijker verkennen. Bovendien kan een breadcrumb-menu dienen als gestructureerde gegevens , die het uiterlijk van uw site in zoekresultaten kunnen verbeteren. Werk samen met uw ontwerpers om broodkruimelmenu’s op pagina’s op te nemen.

Hoewel uw sitestructuur samenwerking met uw ontwerp- en ontwikkelingsteam vereist, is het een essentieel onderdeel van SEO, zelfs voor beginners. Daarom wil je er nu over nadenken en het in je strategie opnemen.

15. Link uw site aan Google Search Console

Google Search Console is een onmisbare tool voor de toolkit van elke SEO.

Dit gratis platform (van Google) geeft u direct inzicht in de prestaties van uw site in de zoekresultaten van Google. Het helpt u ook te zien hoe Google uw site bekijkt. Bovendien kunt u bruikbare manieren ontdekken om de SEO van uw website te verbeteren.

Voor perspectief kunt u in Google Search Console controleren op:

  • Paginavertoningen en klikken van verschillende zoekopdrachten
  • Crawlfouten
  • Mobielvriendelijke problemen
  • Markeringen voor uitgebreide resultaten
  • Pagina-indexering
  • Paginaposities
  • Paginasnelheidsclassificaties
  • En meer

Je kunt ook je URL’s (of hele site) indienen in Google Search Console.

Met alle functies en inzichten die Google Search Console biedt, zou elke SEO het moeten gebruiken. Stel Google Search Console in voor uw website door de handleiding ‘Aan de slag met Search Console’ van Google te volgen.

Ontvang meer SEO-tips van een ervaren SEO-consultant

Ben je klaar om aan de slag te gaan met deze SEO-tips voor beginners?

Als je nog steeds aarzelt (of je zelfs overweldigd voelt), kan WebFX helpen.

Ons bekroonde SEO-bureau biedt SEO-adviesdiensten die u helpen met een ervaren SEO-specialist. We bieden ook SEO-services als u op zoek bent naar een langdurige partner om de SEO van uw bedrijf te leiden en te beheren.

Neem vandaag nog online contact met ons op of bel ons op 888-601-5359 om te zien hoe onze aangepaste strategieën bedrijven doen groeien .

Deel onze berichten:

Ik wil meer weten: